The 2-Minute Rule for IVF
The 2-Minute Rule for IVF
Blog Article
35 yaş altında ikiden az başarısız tüp bebek denemesi olan veya ilk kez tüp bebek tedavisi uygulanan hastalara tek embriyo transfer edilebiliyor..
Aşılama: 35 yaş altı, sperm kalitesi iyi olan ve daha basit kısırlık problemleri yaşayan çiftler için uygun.
Tüp bebek tedavisinde başarıyı artworkırmak için dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır:
Sedasyon anestezisi ile yapıldığında hasta hiçbir şey hissetmez, lokal anestezi ile uygulamalarda bazen hafif derecede rahatsızlık duyabilir. Ancak genel olarak ağrılı ve rahatsız bir işlem değildir.
Muayene sırasında yakın zamanda yapılmamış ise PAP Smear testi ve akıntı varsa ise kültür yapılır. Semen analizi usual ise ve cinsel fonksiyon bozukluğu yoksa ayrıca erkeğin muayene olmasına gerek yoktur.
Tüp bebek, tıp alanındaki üreme teknolojilerinden biridir ve kısırlık sorunu yaşayan çiftlere lawnımcı olmak amacıyla geliştirilmiştir. Bu yöntem, kadının yumurtalıklarından alınan yumurtaların laboratuvar ortamında döllendirilmesi ve oluşan embriyonun anne rahmine transfer edilmesi esasına dayanır.
Aşılama tedavisinde genel tanım olarak baba adayından alınan sperm üreme hücreleri ince bir kateter lawnımı ile anne adayının rahmine enjekte edilmektedir.
Embriyo transferinin ardından anne adayı normal hayatına geri dönebilir. Yapılan araştırmalar transfer sonrası hastanın devamlı yatak istirahatında takip edilmesinin yararsız olduğunu göstermiştir. Bu nedenle anne adayı kendini zorlamadan usual sosyal hayatına geri dönebilir.
Aşılama yöntemi genellikle erkeğe bağlı olarak ortaya çıkan ve nedeni tam olarak açıklanmayan kısırlık durumlarında tüp bebek tedavisinin ilk basamağı olarak tercih edilir.
Bu teknikte olgunlaşmış olan yumurtalar ile sağlıklı olan sperm hücreleri uygun koşullarda bir araya konur ve bu sayede döllenmenin meydana gelmesi sağlanır.
Ayrıca, belirli laboratuvar testlerinin tamamlanması ve tedavi protokollerine uygun şekilde hareket edilmesi önem taşır.
Preimplantasyon genetik taramada ise belli bir hastalık araştırılmaz; tüm kromozomlar mümkün olduğunca olası bir genetik challenge için taranır.
3. aşama olan yumurta toplama aşaması oldukça emniyetli ve kısa Polycystic Ovary Syndrome süren ve anestezi altında yapılan bir işlem olsa da nadiren komplikasyonlar yaşanabilir. En sık karşılaşılan komplikasyon yumurta toplama iğnesinin geçtiği alanda vajina kanamalarıdır.
Erkekte ise genellikle testis fonksiyonunda bozukluk, sperm kanallarında anomali veya tıkanıklık, testislerde enfeksiyona yol açan hastalık ve sperm oluşumunu etkileyen çeşitli genetik sorunlar doğurganlık kaybına neden olan başlıca etkenler arasındadır.
Obez hastalarda kilo verilmesi gebelik şansını PCOS artworkırır, gebeliğin daha sağlıklı ve sorunsuz geçirilmesine yardımcı olur.